ESPA BANNER
Ευζην

Αγαπώ στο σώμα μου

Διατροφή Ζωής

Γράφω με αφορμή πολλά σχόλια που μου κάνουν κυρίως γυναίκες στο γραφείο μου όλων των ηλικιών σε σχέση με την εικόνα του σώματός τους.

Κάποιες μου λένε μου ότι έχουν να πάνε χρόνια στην θάλασσα λόγου του ότι έχουν παχύνει ή ότι δεν θέλουν να κυκλοφορούν πολύ έξω γιατί νιώθουν άσχημα με τα παραπάνω κιλά.
Άλλες μου λένε ότι είναι πολύ αδύνατες και δεν έχουν τις κατάλληλες καμπύλες με αποτέλεσμα το χειμώνα να φοράνε πολλά ρούχα για να φαίνονται χυμώδεις ενώ το καλοκαίρι να μην πηγαίνουν στην παραλία.
Υπάρχουν γυναίκες που έχουν ραγάδες ή χαλάρωση ή μόλις έχουν γεννήσει ή είναι σε εγκυμοσύνη ή είναι στην ανάπτυξη ακόμα ή απλά μεγάλωσαν και μάντεψε και αυτές νιώθουν αντίστοιχα άσχημα.

Κανείς δεν είναι τέλειος, αυτό όμως είναι κάτι που το ξέρουμε όλοι, σωστά; Σωστά! Μπορεί όντως να το ξέρουμε όλοι αλλά είναι κάτι που το ξεχνάμε συνέχεια!
Η παραδοχή του ότι δεν είμαστε τέλειοι είναι σημαντική, το να αγαπάμε και να δεχόμαστε τον εαυτό μας όπως είναι, είναι επίσης σημαντικό. Και τα δυο αυτά στοιχεία αποτελούν τη βάση για να πάμε και την κουβέντα παρακάτω.

Η αγάπη και ο σεβασμός για το σώμα μας μπορεί να γίνει το πιο σωστό και ασφαλές σκαλοπάτι για την βελτίωση μας

Α) <<πειράζει που δεν μου αρέσει αυτό που βλέπω στον καθρέπτη και ΘΕΛΩ να βελτιωθώ; >>

Το να κάνει κάποιος στερητικές δίαιτες έντονης πείνας δεν δείχνει σε καμία περίπτωση θετική διάθεση απέναντι στον εαυτό του αλλά εκδικητική. Κανείς δεν είπε ότι είναι κακό να επιθυμούμε ένα πιο ωραίο (με βάση τα γούστα μας πάντα) σώμα, απλά μπορούμε να το πετύχουμε μόνο με την βάση που αναφέραμε πιο πάνω ως προϋπόθεση. Οπότε μια διατροφή ισορροπημένη, η αύξηση της φυσικής δραστηριότητας αλλά και ο καλός ύπνος είναι συστατικά που μπορούν να μας φέρουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα!

Β) << πειράζει που μου εμένα μου αρέσω όπως είμαι και ΔΕΝ ΘΕΛΩ να αλλάξω; >>

Αρχικά αν το βάρος μας είναι αρκετά χαμηλό ή αρκετά υψηλό αυτό σημαίνει ότι έχουμε πραγματικά μεγάλο κίνδυνο να αποκτήσουμε πολλά προβλήματα υγείας, οπότε καλό θα ήταν να φροντίσουμε το σώμα μας και να το φέρουμε σε μια ισορροπία. Δεν έχει να κάνει με το αν μας αρέσει η εικόνα μας ή όχι , δεν έχει να κάνει καθόλου με την εικόνα αυτό! Δεν σημαίνει πως όποιος αποφασίζει να τρέφετε πιο υγιεινά με σκοπό να χάσει ή να πάρει βάρος το κάνει επειδή δεν αγαπά τον εαυτό του, αλλά ακριβώς το αντίθετο. Εννοείται δεν είναι μια εύκολη διαδικασία αλλά με την κατάλληλη στήριξη, καθοδήγηση και τα σωστά κίνητρα όλα μπορούν να επιτευχθούν!

Τέλος όσες έχουν ένα υγιές βάρος και δεν θέλουν να αλλάξουν κάτι στο σώμα τους δεν πρέπει να παραμελούν την διατροφή τους αλλά να τρέφονται ισορροπημένα και να ασκούνται τακτικά. Αυτό αφορά όλους μας σε ότι φάση και αν είμαστε , όπως έλεγαν οι πρόγονοί μας <<μέτρον άριστον>> και << νους υγιής εν σώματι υγιεί>>!

ΥΓ. Για κανένα λόγο δεν αξίζει να κλεινόμαστε στο σπίτι και να μην απολαμβάνουμε την συναναστροφή μας με τον κόσμο στην πόλη, την παραλία ή την βόλτα στην φύση!