ESPA BANNER

About Us

Φιλοσοφία-Βιογραφικό

“Όλοι είμαστε διαφορετικοί, έχουμε κάποια κοινά μεταξύ μας αλλά είμαστε διαφορετικοί άνθρωποι, με διαφορετικό χαρακτήρα, άλλες προτιμήσεις, άλλη καθημερινότητα. Το σώμα μας..; Kαι το σώμα μας διαφέρει στο ύψος, την ηλικία, το φύλο, τη φυσική κατάσταση και την γενετική προδιάθεση. Πως θα μπορούσε η διατροφή μας να είναι ίδια; Δεν είναι και δεν θα έπρεπε να είναι ίδια είτε αυτό αφορά τις τροφές που επιλέγουμε – για παράδειγμα κάποιοι επιλέγουν να είναι χορτοφάγοι και άλλοι έχουν δυσανεξίες ή άλλα θέματα υγείας – είτε στην ποσότητα της τροφής και τα ωράρια των γευμάτων. Ο σεβασμός σε όλα τα παραπάνω είναι η Διατροφή Ζωής!

Το όνομά μου είναι Ζωή Μαυρίδου και είμαι η δημιουργός του κέντρου εξατομικευμένης διατροφικής καθοδήγησης «Διατροφή Ζωής» όπου και εργάζομαι ως αυτοαπασχολούμενη διαιτολόγος από το 2017 έως και σήμερα. Παρακάτω είναι ένα λίγο πιο αναλυτικό βιογραφικό για να γνωριστούμε καλύτερα οπότε ας ξεκινήσουμε από την αρχή το ταξίδι μου στην Επιστήμη της Διατροφής που τόσο αγαπώ!

Θα χαρώ πολύ να κάνουμε παρέα το δικό σου ταξίδι στην βελτίωση της διατροφής και του τρόπου ζωής. Κάλεσε με για ένα ραντεβού είτε δια ζώσης είτε μέσω ίντερνετ.

1

Το ξεκίνημα

Ολοκλήρωσα της σπουδές μου στο Τμήμα Επιστήμης Διατροφής και Διαιτολογίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών. Για ένα ακαδημαϊκό έτος και στο πλαίσιο της πρακτικής άσκησης εργάστηκα σε δύο νοσοκομεία των Αθηνών, στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας Θριάσιο και στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο “Αγία Σοφία”.

Εκεί αποκόμισα πολλές γνώσεις στα θέματα διατροφής και παθολογίας αλλά είδα και πρακτικά πλέον τον σημαντικότατο ρόλο που έχει η διατροφή στον ανθρώπινο οργανισμό. Από τότε ασχολήθηκα και εθελοντικά σε διάφορα διαβητολογικά τμήματα Δημοσίων Νοσοκομείων ώστε να εμβαθύνω περαιτέρω και στο θέμα με το οποίο ασχολήθηκα και κατά την πτυχιακή μου εργασία και αφορούσε την «Επίδραση του τύπου πρωινού στην μεταγευματική γλυκαιμία».

3

Παιδική - Εφηβική διατροφή

Ένας άλλος ξεχωριστός τομέας που έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον μου είναι η διατροφή στην παιδική και εφηβική ηλικία. Λόγω λοιπόν της ιδιαιτερότητας του θέματος, έκρινα σκόπιμο να κάνω επιπλέον εκπαίδευση στον τρόπο προσέγγισης αυτής της ηλικιακής ομάδας, έτσι το 2016 απέκτησα τη βεβαίωση από το “Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών” στο εκπαιδευτικό αντικείμενο με τίτλο “Διαπαιδαγώγηση στην παιδική και εφηβική ηλικία”.

Το 2019 παράλληλα με την εργασία μου στο Κέντρο Διατροφικής Καθοδήγησης «Διατροφή Ζωής» συνεργάστηκα με το «Ινστιτούτο Prolepsis» για την διεξαγωγή εκπαιδευτικών ομιλιών σε δημόσια δημοτικά σχολεία με θέμα «Μαθαίνω για τα φρούτα και τα λαχανικά». Τέλος είχα την τιμή να κάνω και δεκάδες ομιλίες σε παιδικές και εφηβικές αθλητικές ομάδες.

5

Ειδικά θέματα

Η συναναστροφή με όλο και περισσότερο κόσμο μου δημιούργησε την ανάγκη να εμβαθύνω περαιτέρω σε ειδικά θέματα όπως είναι η συναισθηματική υπερφαγία, η βουλιμία και η ψυχογενής ανορεξία και έτσι έκανα μια επιπλέον επιμόρφωση στο «Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών» με θέμα τις διατροφικές διαταραχές.

7

Συνεχής επιμόρφωση

Καθώς η συνεχής επιμόρφωση είναι απαραίτητο εφόδιο για μια σωστή επαγγελματική δραστηριότητα, παρακολουθώ επίσης μαθήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού (LLL courses ESPEN) καθώς και διαδικτυακά μαθήματα του Παγκόσμιου Οργασμού Παχυσαρκίας (World Obesity Organization, SCOPE) για την απόκτηση επιπρόσθετης πιστοποίησης (Specialist Certification of Obesity Professional Education).

9

Εξέλιξη - Health coaching

Επιπλέον μιας και η επιστήμη της διατροφής είναι συνεχώς εξελισσόμενη φυσικά τα τελευταία χρόνια έχω παρακολουθήσει πληθώρα συνεδρίων και ημερίδες που άπτονται της ειδικότητάς μου (Πανελλήνια συνέδρια διαιτολόγων, ιατρικά συνέδρια παχυσαρκίας, ημερίδες για τροφικές αλλεργίες/ιδιοπαθών φλεγμονωδών νόσων του εντέρου/οστεοπόρωσης κ.α.).

Τέλος επειδή σημασία έχει να αποκτήσει ο καθένας από εμάς έναν καλύτερο τρόπο όχι μόνο διατροφής και τρόπο ζωής, έχω προσφάτως ολοκληρώσει την βασική μου εκπαίδευση στο Health Coaching στο πλαίσιο σεμιναρίων του ΕΚΠΑ. Σκοπός μου είναι να έχω όλο και περισσότερα εφόδια και τους καταλληλότερους τρόπους ώστε η θεωρία να γίνει πράξη και η βελτίωση του τρόπου ζωής να έχει εφαρμογή σε όλους όσους το επιθυμούν!