ESPA BANNER
Τροφιμα και Συνταγες

Γιατί να τρως σπόρους Τσία, πόσο και πως;

Διατροφή Ζωής

Οφέλη υγείας:
Οι σπόροι Chia είναι από τις πλουσιότερες φυτικές πηγές ωμέγα-3 λιπαρού οξέος που είναι γνωστό ως άλφα-λινολενικό οξύ (ALA).
Οι δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε ALA δείξει ευεργετική επίδραση στην καρδιαγγειακή υγεία, μείωση της χοληστερόλης,καλύτερη ρύθμιση της αρτηριακή πίεσης, πρόληψη θρόμβων αίματος και μείωση της φλεγμονής.

Οι σπόροι Chia έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε αδιάλυτες ίνες, οι οποίες φαίνεται να επιδρούν θετικά στη μείωση των επιβλαβών επιπέδων χοληστερόλης LDL.

1

Πόσο να τρώω;

Δύο κουταλιές της σούπας( 28 γραμμάρια) περιέχουν περίπου 140 θερμίδες, 4 γραμμάρια πρωτεΐνης, 11 γραμμάρια φυτικές ίνες, 7 γραμμάρια λίπους, 18% RDA για ασβέστιο και ιχνοστοιχεία όπως ο ψευδάργυρος και ο χαλκός.

*Δεν προτείνεται η κατανάλωση μεγαλύτερης ποσότητας ημερησίως.

2

Πως να το τρώω;

Επειδή διογκώνονται γρήγορα μετά την απορρόφηση υγρού, συνιστάται να τρώτε σπόρους chia που έχουν ήδη εμποτιστεί σε υγρό, όπως σε γάλα ή γιαούρτι.

3

Τι να προσέχω;

Τα άτομα που έχουν δυσφαγία, μια κατάσταση που προκαλεί δυσκολία στην κατάποση ή άλλα πεπτικά προβλήματα, θα πρέπει να λάβουν εξατομικευμένες οδηγίες.

Οι σπόροι chia ΔΕΝ μπορούν από μόνοι τους να ωφελήσουν την υγεία, αλλά μπορούν να συμβάλουν θετικά σε αυτή όταν ενσωματώνονται ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής και γενικά ενός υγιούς τρόπου ζωής!